Casper har fyllt 8 år!



Idag har vi trotsat febern och firat att Casper fyllde år i Stockholm gångna veckan. Han har haft det bra i storstaden men blev tyvärr sjuk på slutet. Både far & son anlände till Göteborg med feber och hosta, en inte alltför trevlig resa alltså. . .
Nåväl, imorse blev det frukost på sängen, en minimal frukost för Casper som inte ens åt kakor idag. Presenterna var destomer intressanta såklart och han blev gladast över ett Blixten McQueen team som han hade önskat sig. En MP3 spelare, lite böcker och PS2spel fanns det med i högen.

Casper är vår egna lille skrotsamlare som gärna sparar frigolit, kartonger och ALLT han hittar en anledning till, som han använder till rekvisita på rummet. Om han börjar samla på något blir det MASSOR av det samlande objektet. Han har samlat pinnar, kottar och nu senast kastanjer. Han gillar att jobba med händerna och bygga saker, i Stockholm byggde han ett flygplan av spillved som var det första som hans stolt visade upp när han kom hem. Han har precis lärt sig att simma och läst sin första kapitelbok. Casper är vår kramgoe älskade lillebror, krya på dig goding!

Hemmalagad Sushi


Bjuder på en Sushibild ifrån en helg i September så jag och mamma skapade dessa små läckerbitar. Mottagandet var varierat av de utvalda offren . . . Vi gick en kurs i somras och lärde oss konsten av Happy Sushis ägare som gör de bästa bitarna jag provat. Våra egna bitar höll samma klass tack vare råvaror från samma ställe! MUMS! 

Carlsten 2009


Måste föreviga denna kväll på Carlstens fästning där vi fick njuta av Stefan Anderssons historiska visskatt från skivan Fånge nr.90 Kleist. (Vi ser fram emot nästa skiva som släpps i November!!) Casper & Cornelia satt och lyssnade på alla historier under den ganska långa kvällen och underhölls av de olika karaktärerna som bla bödeln (läskig) och LasseMaja. De var så tåliga och det var mysigt att ha dem med och få uppleva detta tillsammans. Vi säger också tack till morfar & mormor, Helene & co för trevligt sällskap!

Krabbor & simning


Sommaren som gick var ju inte av det  gassande slaget. Vi fick några stranddagar till slut och då var krabborna som vanligt ett hett byte för alla barn. I år var Casper modig och fångade dem med händerna, han letade musslor själv och tränade lite på att simma också. Det börjar bli riktigt avslappnat och behagligt att vara vid havet med barnen.

I förra veckan simmade Casper sina första 25 m (som krävs för att man kan kalllas simkunnig) i skolan. Han var så stolt och glad och i helgen var vi i simhallen igen så att även mamma fick se. Han är ganska orädd i vattnet och gillade även att dyka efter saker på botten av den stora bassängen. Bra jobbat Casper!

Aerobic tjejen 2009


Som en sann tradition är det uppvisning med Aerobictjejerna både i Juni och Augusti varje sommar. (jag vet det var ett tag sedan...) Cornelia älskar att dansa och har en riktigt bra känsla för det tycker hennes opartiska mor.... Hon tycker att det är toppen att svettas och dansa samtidigt och hon har järnkoll på alla steg. I Augusti tog vi oss tiden att göra riktig frisyr och inte bara den vanliga tofsen som vi brukar hasta ihop.

Nu har skolan satt fart igen och alla andra fritidsaktiviteter. Cornelia har fullt upp men hon gillar att sporta! Det är idrottskola varje fredagkväll då man får prova på olika sporter, 4 veckor vardera, handboll 2 ggr i veckan och så aerobicdans på torsdagar. Som tur är har vi ett litet körschema annars hade vi inte hunnit med något annat i livet än just skjutsa till aktiviteterna.....