Jag kan cykla!!

Casper cyklar

Här är bildbeviset på att Casper kan cykla utan stödhjul. Stolt som en tupp och en smula förvånad var han idag då han plötsligt kunde cykla utan att vingla allt för mycket. När vi har tränat har han vinglat MYCKET med styret, tittat bakåt, vinglat mer och varit lite okoncentrerad. Casper har upprepat att mamma INTE får släppa honom, vilket inte heller har fungerat förrän i söndags då vi tränade senast. Han har inte fått upp rätt tempo för att få stabiliteten, men idag helt oväntat så bara han kunde! Han gör jättesnygga inbromsningar & stopp också så det är bara starter som vi måste träna mera på. Cornelia hjälpte till med starterna när jag skulle fotografera, alla goda råd haglar kan man säga *s*. Även mamma är en smula lättad eftersom den lille prinsen vägrat att träna utan stödhjul lääänge.
- Jag kan träna när jag blir 6 år, har han sagt. Varför inte skjuta upp obehagliga saker om man kan? =o)

I vitsippebacken

i vitsippebacken

Vi har tränat på att cykla utan stödhjul ganska mycket de senaste dagarna. Nu börjar Casper få upp stabiliteten men det är ett vingligt ekipage som kryssar fram än sålänge. Några tester till så skall det nog funka. C är ganska okoncentrerad och kollar på allt annat runtom istället för att ta sikte på något i horisonten. . . .
Vi tog en tur till vitsippebacken nedanför kyrkan där plockade vi lite sippor och fikade innan vi drog vidare upp till S & tjejerna som studsade på studsmattan i vanlig ordning. Helgen har bjudit på fantastiskt väder *gõtt*!!
casper plockar vitsippor

Mina båda C:n plockade vars en bukett som tyvärr hann att bli helt slak innan de kom i vatten =o(
Alla sippor har inte slagit ut än men om ett par dagar så kommer marken vara täckt.
Cornelia plockar sippor

Jag åker lastbil!

Casper ?ker lastbil

Det var en väldigt stolt och ganska kort pojke som fick åka med S i den stora lastbilen i fredags.
OJ vad nöjd han var, han såg så liten ut i den stora hytten!!
Och som ni ser har han en bit kvar att växa innan han kan köra själv. . . .
Man kunde t.o.m. se ÖVER hustaken sade han till syrran efteråt, hon fnös bara såklart. *s*

Kameran är tillbaka

Kameran ?r tillbaka

Min efterlängtade kamera är hemma igen efter en tur till Sthlm och Nikon Center för översyn.
Man tycker att man inte använt den på ett tag & i Mars händer väl ändå inget... men den har varit saknad vid flera tillfällen. Den verkar vara i fin form också *glad*.  Idag har vi haft påsklov och masat runt på fm mest.
Sedan åt vi lunch på IKEA och köpte 2 panelhängare, det blev billigt idag vilket var meningen.
Det är inte lika varmt idag som i helgen eftersom det blåser en kylig vind, men solen skiner och barnen tycker att det är skönt med långhelg. På onsdag åker de till Svenljunga över påsken. Skönt med två långhelger i rad!!