Nytt rum!

Cornelia
Cornelia är ganska nöjd med att ha fått ett eget rum. Hon har numera fått mammas sovrum, motvilligt överlämnat . .   ;o) Största sovrummet med egen balkkong - det ni! Det känns ändå som om det är dags för dem att få en egen vrå att dra sig tillbaka till. Det är mycket bråk och kivande just nu. Cornelia är också ganska pigg på kvällen och det är mycket som behöver avhandlas efter godnattpussen.  =o/ 
Det märks iaf att hon trivs som fisken i vattnet i det nya rummet!


Ikväll skall alla leksaker plockas ur bokhyllan nere och med lite bärhjälp så skall den upp på övervåningen. Hoppas sedan att alla leksaker stannar på ovanvåningen och inte som nu vandrar iväg och landar i vardagsrummet. Att plocka undan är ingen speciellt intresserad av även om Cornelia är bäst på det. Själv skall jag husera på nedervåningen i det forna lekrummet. Inte så långt att släpa sig från TV:n numera alltså.

Casper klättrar igen

Casper klättrar mer
I måndags hittade jag Casper i trädet på dagis när jag skulle hämta honom. Enligt fröken så hänger han i det trädet mycket när de är ute. =o) Det märks även på diverse små blessyrer som uppstår när man kasar omkring längs grenarna. Klättra på lille goding, inte för högt bara *höjdrädd mamma*

Han trivs gott på dagis som det verkar nu. Han springer glatt dit på morgonen och kastar sig in. Till hösten kommer gruppen att delas och Casper kommer att vara i en jättebra grupp som det ser ut. *nöjd*

Casper har fått eget rum. Storasyrran flyttade ut i söndags. Första natten var lite ovant men nu är det gott att få somna utan en pigg syrra i ovanslafen  *s*. Än är det en inferno av prylar och utsorterade kläder i hans rum, men snart skall vi väl få ordning där också.... *väntar på att det skall gå upp i rök självmant*

Stora tjejen. . .

Stora tjejen
..cyklade till skolan med bästisen K i onsdags alldeles själv. Här väntar man och väntar på att de skall bli självständiga och plötsligt så kniper det lite i hjärtat att inte vara självklart centrum längre. . .  Kan förstå att den känslan bara kommer att tillta i styrka med tiden.
Trots allt var mamma lite stolt att Cornelia som gillar att bli överlämnad ordentligt på fritids ville cykla dit själv. Kompisen K är en klippa som banar väg på mer än ett sätt.

Onsdagen var en  bra dag för oss alla;
Cornelia fick sitt första EGNA lånekort på biblioteket. Premiärlånet var en bok med korta ord & meningar som man kan läsa själv *minsann*. Den hyllan hade vi inte sett . . . .

Casper fick åka själv med mamma både till & från dagis och välja vilken stol i bilen man skulle åka i (utom fram). På em åkte vi till stora barnen i Kungsviken, där bara han njöt av alla kul grejor.
L  10 år gick ner i lekrummet för att hålla honom sällskap, men han bad henne att gå två gånger *s*
- Jag tror att du skall gå upp nu,sade han.  *bussigt*

Vi var en snabb sväng på Göksäter och sedan köpte vi med fika som avnjöts på soliga bryggan i Kungsviken. Mamma försökte lära ut allt hon kunde om båtlivet, och det gick ganska fort  =o)