Glad midsommar!

Glad midsommar!
Idag har vi firat midsommar i lite småkylig vind men med uppehåll, vilket vi har varit glada för!!
På förmiddagen plockade vi ängsblommor (och några från mammas rabatter också *harkel*) på en mysig liten promenad. Sedan band mamma vars en krans till oss som hon tvunget ville ta kort på.....
Mormor & morfar kom och åt sill & potatis, vi barn åt hellre gravad lax, och massor av goda jordgubbar som mormor hade med sig.
Efter all god mat gick vi till ängen i Strandnorum och lekte med alla barnen, dansade runt midsommarstången och fikade. Många goa människor som vi känner var där och hade kul också! Cornelia & Casper var med på lekarna, Cornelia gillade potatis på sked medan Casper gillade dragkampen mest av alla.

Efter promenaden hem grillade morfar kött & korv som vi avnjöt innan de måste åka hem till sitt.
Mormor stackarn skulle jobba och vara vaken hela natten också.  =o(
Tror att vi alla var nöjda med en mysig heldag tillsammans. =oD

Nya cykeln

Nya cykeln

Snart blir Cornelia 7år. Presenten kom lite tidigare än väntat eftersom jag hittade denna fina hojen på nätet. Hon fick följa med och godkänna den eftersom jag var lite osäker på om hon skulle gilla färgen. . . Den är begagnad tro det eller ej men ser helt ny ut. Den vänlige säljaren assisterade tom med att köra hem den åt oss, så slapp vi möblera om halva vår nya lilla bil. Cornelia tog en provtur nu ikväll och det var så kul att hon aldrig ville komma in och göra kväll. Trodde att det skulle bli en lite tröskel att ta sig över att provcykla eftersom hon inte testat kompisen K's cykel på hela säsongen, men hon svingade sig upp och iväg som ingenting efter att jag sänkt sadeln.  =o)

Tillägg; Cornelia blev jätteglad för cykeln men samtidigt orolig att hon nu inte skulle få den efterlängtade sparkcykeln som hon lobbat för i månader. Hon funderade också ut att även om denna presenten var från mamma (och pappa) så skulle hon få småpaket i sängen på födelsedagens morgon. . . .  *greedy- me?*

Premiärdopp

Premiärdopp

Förra helgen , den första i Juni premiär badade barnen på Loka. Bara benen och ädlare delar blev badade pga förkylning. (byxorna åkte av ganska snabbt, Cornelia ville simma!!!)14°C i vattnet var väl inte optimalt. . . .
Idag har vi haft en ny picknic på Loka men med mera kall vind, man fick ligga ner mot berget så var det skönt ändå. Cornelia drog upp krabbor på löpande band. Hon vill slå sig in i fiskarbranchen för att spara pengar *s*. Hon sade på vägen hem att hon skulle prova att äta krabba och om det var gott skulle hon fiska och äta till middag. *söt*

Imorgon hämtar vi vår nya bil efter 4 veckors väntan.
Hoppas nu att den blir bra för vår lilla familj. (Golf utan kombi kommer det att bli)
Annars går det med stormsteg mot sommarlov. Nästa vecka blir hektisk med resa 2 dagar för mamma, 2 kalas och skolavslutning  för Cornelia. Sedan fyller en viss mamma år också *visslar och tittar mig omkring* men det firar vi senare när Cornelias födelsedag närmar sig.
Fritids har också den goda smaken att ha stängt dagen efter skolavslutningen *bra planering -not*, då får Cornelia vara prao på mammas jobb några timmar . . . .

Caspers våravslutning på dagis

Caspers mugg

Titta vilken fin mugg jag fick av dagisfröknarna på avslutningen!!! Vi gick poängpromenad men jag brydde mig egentligen inte om själva frågorna utan tyckte att det var roligare att hitta snitslarna och gå banan.
Mamma & Cornelia svarade rätt på alla 8 inte allt för kluriga frågor. Fröknarna hade lagt en bana som var krånglig för de vuxna men kul för oss på ca 1 m över havet *s*.

Efter poängpromenaden fick alla barnen ett paket, jag hjälpte till att dela ut dem och även med att sprida informationen att presenten inte kan diskas i diskmaskinen. Mamma tycker att vi skall ha pennor i min mugg men jag vill hellre dricka favoritdrycken mjölk ur den och se henne diska för hand. . . .

Efteråt fikade vi i midsommarbacken i den goa kvällssolen. Sedan sprang vi runt och lekte en stund innan det var dags att cykla hem och sova. Det har varit en bra dag idag förutom när jag & F hamnade i handgemäng på dagis med resulterande rivmärken i ansiktet på mig. =o(

Denna veckan har jag lärt mig att kana ner för brandstationstången på vår lekplats.
Jag tvingade fröknarna att gå ut och ta kort också på mig för att dokumentera. *fotomammans gener*