Spiderman

Casper cyklade runt härom dagen med sin svulstiga Spidermandräkt, nya cykelhjälmen med blå 'eld flames' och stödhjul - en syn för gudarna.
Min vänninna och jag stod och pratade när hon säger;
- Vilka stora muskler du har fått Casper, du måste ha tränat mycket. . .
- Nej, jag har den andra kroppen under Spidermandräkten, svarar Casper *gapskratt*

Första klassare

Första klassare
I måndags började Cornelia i första klass.  Tänk vad fort tiden går. . .
Nyss var hon en ganska skrikig bebis med mycket vilja, nu är hon en ganska ordentlig tjej men med ett rivigt humör. Inte sen att säga sin mening på gott och ont.
Första skoldagen avlöpte väl, fröken ropade upp var och en, man fick tala om sin adress & telefon nr om man kunde. Barnen fick rita ett nmankort till lådan medan fröken informerade om upplägget i klassen.
Två riktigt bra fröknar fick hon och den ena finns även kvar på fritids efter skolan. Andra fritidsfröken C är också kalasbra!  Varje dag mellan 8.20 - 13.00 är det skola, sedan fritids till 15.45 då mamma kommer.

Cornelia var lite skeptisk till att få läxa, men hon tar den på största allvar. Bokpapper är valt med omsorg liksom lite pennor & sudd. Idag sön har vi avverkat första läxan och slagit in första boken i glansigt rosa papper.

Casper var lite sur för att syrran fick så mycket papper & pennor, han fick också bokpapper som han valde själv; svart med skatekillar på. I det pappret slog han in 2 halsband & 2 armband till bästisen och kärleken J. Hon blev glad   =o)


Casper pilkastaren

Casper pilkastaren

På Göteborgskalaset visadeCasper oanade talager. . . Han ville så gärna ha en ballong/hammare som man vann genom att skjuta pil. Mamma vet att hon inte är någon stjärna på pil så hon föreslog väninnan H som brukar vara skicklig. Men Casper ville prova själv, så då fick han det. Han prickade två av tre pilar och vann sin hammare på första försöket!! OJ, vi var lika förvånade båda två *s*.
Efter lite karusellåkning på Trädgårdsföreningen åt vi på Kungstorget och lyssnade på RIX FM gratis underhållning. Många bra artister, behållningen blev Peter Jöback innan det var dags att åka hem & sova.

Danmark!

Danmark!
Vi har bott i husvagn en vecka i Skagen. Barnen har gillat campinglivet skarpt.
Campinge Poul Eeg var fin och välskött och låg väldigt bra mitt emellan Grenen och Centrum.
Lite meckigt att behöva traska till toaletten eller disken, men mysigt att krypa ner på kvällen och lyssna på alla ljud innan man somnar.  Vi hyrde cyklar och trampade runt på turistiskt vis.
Grenen & hamnen var givna mål liksom Skagens centrum. Cornelia gillade inte att cykla bland bilarna som man var tvungen att göra i centrum men det gick jättebra.
Vi åkte sandorm ut till Grenen, där fattade barnen inte 'grejen med de två haven' men det var kul att åka vagn efter traktor!

Vädret har varit lite ostadigt men helt OK alla dagar utom två.
Mycket fisk har avnjutits både i hamnen och i husvagnen. Grillat och skräpmat hann vi också med...
En regnig dag åkte vi till Nordsjömuseet och tittade på fiskar & sälar, KUL men det är svårt att imponera på dessa barn. De ville se valar och delfiner också . . . .

Kompisarna A & J var på besök i två dagar, full fart och massa kul hade de då.
Sista natten tillsammans fick Casper pottanfall och fick duschas 3 ggr innan kl 8. . .  Inte så vilsamt för oss mammor, men som tur var blev det bara han som trillade dit. Förmodligen hade han druckit råvatten.

Sista dagen var en solig och fin dag som vi spenderade på stranden. Det gick mycket vågor men Cornelia trotsade dem och simmade flitigt. Sedan samlades det kilovis med stenar, ritades i sanden och Casper gjorde en pilbåge av strandråg.

Nöjda med veckan packar vi upp igen och ser fram emot ytterligare två lediga veckor innan skolan börjar.