Vattenkoppor i huset

Vattenkoppor
Caper var först ut att få de otäcka små prickarna. De upptäcktes i  torsdags kväll efter gympan....
Casper var jättenöjd över upptäckten för hans kompis A på dagis hade gjort en resumé på sin tid hemma och han sa; - När man är sjuk får man ALL mat  i sängen och den som är sjuk  bestämmer ALLTING!
Riktigt så har det inte blivit, men han har gillat att vara hemma med mamma och skrota runt i pyamas en hel dag. Det har blivit en del filmer också. Han har varit väldigt tålig och varken klagat eller kliat speciellt mycket. Han har många koppor på de mest konstiga ställen.... I öronen och i hårbotten upptäckte jag idag då jag klippte honom.Redan igår söndag sade han att det inte kändes som om han var sjuk längre vilket är ett gott tecken. Tjaha, bara att invänta prickarna på Cornelia nu.... hon väntar också, vill INTE gå till skolan när brorsan är hemma i soffan och kollar på film.

Snölek

Snölek

Här kommer en bild ifrån förra helgen då det till allas glädje kom massor av snö!!
C & C var ute och åkte snowracer och pulka både lördag & söndag med kompisarna K & M.
På söndagen var de ute länge och när de kom hem byggdes det en snygg snögubbe som lutade oroväckande nästan från början *s*. Vi fick iallafall tagit några kort... han säckade ihop innan kvällen var slut för det töade ordentligt.

Söndag igen...

Veckan som gått har bara rusat fram...  Handbollen har börjat igen i måndags, de fick testa på att spela match mot varann vilket Cornelia tyckte var riktigt kul. Hon längtar tills det blir måndag igen!
Caspers gympa på torsdagar har också börjat, de hade spelat fotboll vilket var poppis såklart.
På onsdag startar aerobicen också, då är alla aktiviteter i gång.
I helgen har vi hunnit med en hel del. Igår lördag var vi med alla barnen i Uddevallas ishall där de åkte och tränade sig. Casper testade hockeyklubban han fick i julklapp och Frölunda pucken....han låg ner på isen ganska mycket men han tyckte att det var kul!! S ville bli hans agent när han blev hockeyproffs.
Cornelia gick ut försiktigt som vanligt, mest för att det var mycket folk och lite grötigt när vi kom. Mot slutet hade även hon fått fart på julklapps-skridskorna och ville inte åka och äta försenad lunch alls.
Eftermiddagen/kvällen åt vi oss igenom hemma hos mor & far då det firades 40 år som gifta....massor av mat och smarr och gott var det såklart!!
Idag söndag har vi varit och sett Disney on Ice på Scandinavium i Gbg. Vågade nästan inte åka iväg efter alla varningar som varit pga stormen. För det blev nog mest storm runt Gbg iaf och inte orkan som det varnades för.... Nåväl, vi tuffade ner mot staden och allt gick bra trots läskiga kastvindar. Båda trollen gillade föreställningen och mamma också!

Trexc på julafton

trexc på julafton
Chockar världen med att lägga ut en bild på oss allihop. Jag brukar ju vara mest bakom kameran. . .
Julafton 2006 fastnade vi iaf allihop på bild, fotograf var vår goa faster J. 
- Vad tycker du Nina, om ramen?   *s* -amatören har lekt.....   Har iaf äntligen lärt mig hur man lägger till en svart kant på foton i Elements, allt är lätt när man kan...

Julhelgen var jättemysig, vi tog det ganska lugnt och barnen var så glada och tacksamma för sina paket vilket kändes bra. Hade satsat på lite större(= dyrare) paket vilket gjorde att klapp -högarna inte var extrema vilket jag tycker att de varit förut. 

I mellandagarna åkte barnen till pappa & M och det blev tid över för mig att vårda käre S och jobba en del.
Vi har hunnit göra en del mysiga utflykter och partyn som inte är så lätta att fixa utan barnvakt men också bara haft vardagkvällar framför TV:n och bara slappat. Som vanligt går tiden fort trots att de faktiskt var borta 9 dagar, men när det börjar närma sig hemkomst längtar man efter dem massor!!

Idag har jag så hämtat hem mina troll och imorgon börjar vardagen igen med skola/dagis och fritidsaktiviteter.


solnedgång på södra tjörn

solnedgång på södra tjörn

Fångade solen på väg ner i vinterhavet på södra Tjörn, nära Skärhamn.
En alldeles stilla dag med fantastiskt väder var det, satt inne och jobbade nästan hela dagen men lyckades iallafall fånga lite av det vackra innan solen gick ner. Jag var på väg att försöka fynda i en av favoritbutikerna i Skärhamn i mellandagarna, jag fick inga jeans då, men å andra sidan alla pengarna kvar på vägen hem och dessutom några fina solnedgångsbilder.

Det är en konstig vinter vi har.... runt 7°C nästan hela tiden och idag regnar det massor igen. =o(