Bornholm 2009

Vi har fått nöjet att gästa Danmark & ön Bornholm midsommarveckan 2009. Vädret har varit på topp men kyligt för tre frusna nordbor; runt 16 grader, sol och blåsigt. Barnen har ändå provat att bada i campingens pool nästan varje dag med blåfrusna läppar.... (en varm dusch efteråt har haft upptinande effekt.)


Bornholm är en underbar ö som jag själv uppskattar mycket för dess mångskiftande landskap, underbara stränder och vänliga folk. Vi har cyklat på både korta och långa turer, den längsta var 2 mil t&r till lilla byn Nexö. Casper hade ont i rumpan från start pga campingens trampbilar som hade använts flitigt, trots det så cyklade han 2 mil med bara en vurpa under tiden som han hämtade sig snabbt ifrån.




Den kortare cykelturen gick till Snoegbeck som ligger på lagom avstånd (ca 5 km) från Doeodde där husvagnen står. Stranden i Snoegbeck är superfin och havet lite lugnare för västvindarna. Den imponerade dock inte på dessa två C:n.... trots det hade vi en mysig promenad med glass, mack-kastning, fika och lite stenhoppning. Mamman ville förstås fota lite också....

*

Några bilutflykter har vi också gjort; till mysiga Gudhjem & till Svaneke. Barnen gillar att titta på karamelltillverkning vilket de hade i båda byarna..... (Vi har ätit för mycket socker under veckan.....) Vi såg en glimt av glasblåsning i Gudhjem skall tilläggas. (Glas ska helst inte provsmakas=segt för de två mindre C:na)


Vi har hunnit allt en campande turist måste göra; spelat minigolf, hyrt cyklar, grillat, diskat kommunalt med de andra camparna, duschat med mynt, spelat spel, kort & slappat. Dessutom har vi såklart besökt den mäktiga borgen Hammershus uppe i norr. Barnen var inte så imponerade av själva ruinen men gillade utställningen som fanns intill med detaljer man funnit i borgen under utgrävningar. Mest spännande var ju skeletten av en man & en kvinna som blivit avrättade på borggården. Det fanns också vapen, verktyg, kläder och porslin som gav dem en uppfattning om hur det hade sett ut. Efter vår rundtur åt vi pastasallad och fikade i trädgården utanför och barnen fick prova kameran.







Det är inte alltid lätt att vara modell i kraftig vind...

Vi har också besökt en öppen gård där man fick klappa bondgårdens alla djur, det populäraste djuret var kaninungarna. (Cornelia var på denna gård som 2 åring, hon kände dock inte igen sig medan jag själv kände igen både gårdsfolket och omgivningarna.) Efteråt köpte vi hembakat fika av bondens fru och fikade i deras fina trädgård. *gott* Det är nästan lite komiskt att mina två ser lantlivet som exotiskt, men de har ju inte själva hunnit uppleva morfars glansdagar som bonde.







Vi tar med oss dessa härliga minnen i bagaget till vi ses igen, vackra Bornholm!!







Den coola ramen ovan kommer ifrån
Xtina