Kalashelg!

Casper som pirat
Denna helgen går i kalasens tecken. . . Igår lördag var båda barnen bjudna på piratkalas på Sjöfartsmuseet. Det var kompisarna Linus & Felix som firade födelsedag tillsammans. Man fick klä ut sig om man ville. Casper ville såklart vara pirat, han har ju rutin på det sedan maskeraden på dagis, medan Cornelia som var lite förkyld och frusen hellre ville ha varma kläder.
När inte ens kjol lockar blir mamma lite orolig *s*

Efter lite felnavigering i stan så kom vi fram och kalaset kunde börja. Man fick pyssla, göra både skattkarta och piratflagga och gå på skattjakt i museet.  Man fick klappa ett riktigt krokodilskinn som satt upphissat i taket. *spännande* . Korv med bröd, glasstårta bjöds det också på.
Cornelia styr ut till havs
Cornelia gillade att pyssla allra mest men även lekrummet var kul.
Casper gillade att leka i lekrummet så mycket att det blev sura miner när vi skulle gå, svårt att lämna detta kuliga skepp.... Men med ett löfte att få återvända och en hint om godispåse gick det bra.

 Idag söndag skall Cornelia på pyamasparty till bästisen Klara och Casper skall till en dagiskompis på eget kalas. Intensivt kalasande med andra ord.

Sjukstuga

Denna veckan har vi haft sjukstuga mest hela tiden =o(
Casper kände sig inte bra efter dagis i måndags, han klagade på huvud och ledvärk.
På kvällen fick han feber och var ynklig. Hans feber har hängt med sedan dess men idag torsdag verkar den ha gett med sig och han är piggare.  Han har mest sett på film, sovit och lekt lite med sina riddare.

I morse vaknade han tidigt och ville ha välling, han klädde sig och valde film innan kl 7, så nu tror jag att han är OK *s*

Cornelia har varit mycket frustrerad över att han får vara hemma medan hon har varit tvungen att gå till skolan. Förra veckan hade hon feber och då var ju Casper hemma med oss. *orättvist*
Hon har tappat sin 8:e tand denna veckan och nu får vi hoppas att det kommer ner lite nya tänder också, det är nästan helt tomt framtill i munnen ;o)

Linnea möter Spindelmannen

Linnea möter Spindelmannen
Kusinen Linnea var på besök och Casper var Spindelmannen hela kvällen. Han brukar oftast vara utan ansiktsmasken för den blir det lite varmt att ha på hela tiden. Vi provade om vår lilla ärta Linnea gillade masken och hon tyckte om den! Hon petade i ögonhålen för hon såg att det var någon bakom. . . . Nästan konstigt att hon inte blev rädd *s* 

Casper gillar att gå runt i sin dräkt och visa musklerna. På sista tiden kan han också vara en kombinerad Spindelman/Tarzan som hoppar omkring i apställning. . . . .

En annan komisk gest är är han skall springa iväg. Då tar han sats med båda armarna som på tecknad film *hehe*