GOD HELG

julgrupp
Idag har jag varit ledig. Barnen har haft avslutning i skolan och jag trodde att jag skulle hinna massor. . .  Jag har iaf städat fram pysselbordet som numera skall vara kalasbord över julen. Granen kom med speacialleverans tidigt imjorse och skall bli pyntad ikväll. Tvättberget skall skyfflas ner i rätt lådor och golven skall dammsugas innan det blir avkoppling här i stugan. C skall på aerobic också så där tappar vi en timma. . . .
Igår fick vi fin julklapp på jobbet - ett röd/vitt randigt påslakanset - som nu blir snygga jullakan i mitt sovrum. *nice*
Imorse när barnen var i skolan handlades den sista julmaten,  och sedan hämtades inspiration till ovan juliga komposition hos mysiga 'Hortensia' på torget. Egentligen var jag ute efter några fler små snygga tomtar men det hittades inga. Återkommer med den ståtliga granen när den är klädd.

Bevis på pepparkaksbaket

pepparkaksbak1
pepparkaksbak2
pepparkaksbak

Idag har vi hämtat en gran på momor & morfars marker. Det är en mysig tradition att traska runt i markerna och betrakta de olika objekten på rot. Idag hade vi lite extra spänning visade det sig - två ståtliga Nordsvenskar undrade vad vi gjorde i deras hage. . . Cornelia var jätterädd och Casper var också reserverad när morfar tog ett snack med en av dem. Casper är ju ganska högljudd och flaxig men de båda pållarna tog det med ro. Cornelia sneglade över axeln resten av tiden och höll sig ett steg bakom mamma. Granen kommer med specialleverans imorgon!
Vi körde ett pepparkaksbak idag också, faktiskt börjar julstämningen komma trots man känner att tiden rinner ifrån oss. Kristyren får vänta tills imorgon när vi är lite mer alerta (eller hur efter en lugn dag på jobbet . . *yeah right*).
Julgodiset är påbörjat, det är ju det som jag tycker är roligast att göra inför julen i matväg. Numera försöker jag att inte äta upp det själv men det är fortfarande kul att pilla ihop det. I år blir det blir romrussinkulor, fikonkulor, knäck & ev citronkola

Lussemorgon

lussemorgon

Såhär pigga var trollen på luciamorgonen kl 06.30. . . De var ursöta och samordnade sina sånger innan de sjöng så vackert  för sin trötta mamma som var ganska stolt vid tillfället. =o)


Lusse

stjarngossen
Finns det sötare stjärngossar?? Skulle inte tro det  =o)
Vill inte lägga ut hela lussetåget här men de var såå söta och otroligt duktiga på sina texter. Casper hade uppsjungning för mamma kvällen innan . Då  fick jag önska en julsång och han sjöng & sjöng. . .
Mysigt med lussetåg!! Imorgon bitti skall barnen lussa för mamma eftersom Cornelia inte har något tåg i skolan, stackaren. Hon tycker att det är jättetråkigt, helt förståeligt.

Lussebak 2007

casper bakarcornelia bakar

Efter en del vurpor på vägen hade vi äntligen lite tid till att baka lite lussebullar i lördags. Vurporna fortsatte iofs under tiden... Cornelia hjälpte till att sätta degen, jag hittade inte mina saffranspåsar *svärord*, så det fick bli kardemumma varianten istället - blekt. Medan degen jäste gjorde vi två mjuka pepparkakor. Köket såg ut som en tromb hade dragit förbi men mina två C:n var laddade för att trilla katter sedan flera dagar så själva utbakningen gick hur snabbt som helst. *smidigt* Det märks att de blir större, de är verkligen till hjälp om de bara vill! När det var dags att grädda fattades russin *gah!* Efter en paniktur till affären för att köpa russin så blev kusarna så här snygga! De vilar nu i frysen, nåväl -nästan alla.
russin irussin i 2

Johi utmanar om. . .

7 saker jag önskar mig till jul. . .
Eftersom att önska är gratis så kan man ju få fantisera fritt *fniss*

1. TID!! Fler timmar på dygnet eller  färre arbetstimmar- välj själv.
Veckorna snurrar förbi, mysiga december är redan halvvägs till julafton. . .
Något positivt är att vi varit på den näst sista avslutningen av alla barnens kvällsaktiviteter.
Aerobicen har stor uppvisning & modevisning fredag 21/12. Minns tiden med 2 lediga eftermiddagar i veckan med saknad.

2. Självrengörande hem!! Mycket ledig tid har gått åt till att pyssla, städningen har fått stryka på foten men konstigt nog så ligger det kvar och försvinner inte självmant - upprörande!

3. En positiv coach till en butter dotter, eller varför inte lite allmän coachning till alla som behöver. . .Guud vad det hade varit underbart att ha någon som hjälpte somliga att tänka positivt. Jag kan ta en och annan lektion själv, främst i att tackla dessa neggo kommentarer. =o) Det hade gjort mycket att ha mindre vardags tjafs här hemma.

4. Vuxentid! (OK, jag har redan önskat mig tid) Våra ensamma helger är inte så många men väldigt uppskattade.

5. En Spa-helg hade varit fantastiskt , SNÄLLA Tomten. Massage, bad & den underbara miljön hade gjort mig gott. Behandlingar, god mat & långa promenader är som en bal på slottet  *promise*

6.   Flygpoäng i obegränsad mängd *please*. Julhandel i New York hade jag gillat, eller ett par veckor i Asien. . . Weekends i Europeiska storstäder, sommarsemester  i Kroatien. . ., listan kan göras lång!

7. Friska barn! Måste bli lite seriös till sist. Småförkylningar kommer och går, men de är väldigt friska *peppar, peppar*. Hoppas att trenden håller i sig och att ingen illvillig sjuka hittar mina goa, jobbiga små guldkorn.

Choclate letters from The Netherlands

årets C

When the Dutch kids are celbrating Sint-Nicolaas my kids join at lest the nice habit of having a choclate letter.
They both appreciate it very much, thanks Haggis for the 5th present in the x-mas calendar!!
Casper has already eaten it all while the big sis still hasn't opened the box. (She borrowed her brothers letter for the picture)

Jag har en glugg!

stor glugg!

Den stora killen har även tappat två tänder! Den första hängde lös länge och han kunde knappt äta *s*. Måndagen den 3 december hjälpte syrran till med uttagningstekniken att vrida tanden. Då lossnade den lätt som en plätt och en lycklig kille visade upp gluggen. (De hade gått & lagt sig egentligen och jag hade tjejkväll så kameran togs inte fram. )På onsdagen när jag skulle hämta honom på skolan hade tand nr 2 redan lossnat. Båda de nya tänderna sticker upp en liten bit redan så det var kanske inte konstigt att de studsade ut så snabbt. Numera har denna gossen ett mysigt läspande tal. *s*