Söndagsbad

badbarnen

Redan söndag igen. Vi har haft en skön långhelg allihop tror jag.
Jag & S var på Mamma Mia på Scandinavium på KristiHimmelsfärd, fantastiskt att äntligen få se den. Musiken var kanon, vi satt väldigt långt bort men var väldigt nöjda med kvällen. Vi var och åt pasta med  J&J innan -trevligt!
På fredagen var det jobb och sådant men senare i helgen har vi fixat mycket på S hus och i hans trädgård.
Härligt väder har det varit och en massa saker har blivit gjorda, skönt att ha börjat! Efter 10 mån av bara trevliga saker -krogar, resor och soffmys- har vi äntligen börjat göra även vardagssaker tillsammans. Mysigt det med när man är två som delar på jobbet.
Två trötta barn kom hem tidigt imorse från pappa & M. Dagen har kantats av sköra, griniga barn som inte riktigt orkat vara på topp. Ingen större fara när man vet vad det beror på. =o) De avslutade trots allt med ett flamsigt bad med skumma skägg *s*

Fotbollstjejen

Fotbollstjejen
Här har vi plötsligt en riktigt biten fotbolls tjej som tycker riktigt mycket om att sparka boll (!)
Söndagen den 13 Maj spelade hon sin första match och vi kan väl säga att hon var mer än nöjd efteråt trots en spark mot knäet som orskakade lite tårar och ytterligare en mot ankeln som enligt egen utsago var hård men;
- Jag hade precis blivit inbytt, så jag ville inte gå av planen igen.

De mötte ett annat -99/-00 lag inom SIF som kallar sig 'Milan', ganska många av dessa tjejer är klasskompisar eller paralellare med Cornelia. Många tjejer är det faktiskt som spelar, så många att det räckte till 2 lag som mötte 2 ifrån Cornelias lag som heter 'Liverpool'. De spelade 2x20 min på en liten plan och var himla söta när de 'grötade' runt bollen. Fler klipp finns på
http://www.laget.se/liverpool under rubriken bilder. Cornelias lag hade röda matchtröjor.

Cornelia var riktigt duktig och gjorde 3 mål av 7. De vann till slut efter en kul match med 7-4. En kompis pappa filmade som tur var för jag missade två av Cornelias mål medan jag underhöll Casper eller letade efter honom. . . .Han sprang på kanten och spelade boll med sig själv, låg i ett dike och kastade sten med en nyfunnen vän, lekte med en av de andra mammorna och passade boll med mamma.

Tillbaka på Emaus

?cornelia p? emaus

Vi firade första Maj med att ha picnic på Emaus. S & tjejerna var med så klart & Cornelia hade kompisen K med också så det var full fart.... Massor av söta kaninungar fanns det och även killingar hade tillkommit sedan sist.
Vi grillade korv till hungriga magar och fick fösa bort både grisen Pigge & getterna som ville dela matsäcken.
Roligast är nog ändå när S gungar dem i 'päronet' -  en hänggunga som inte går av för hackor. De var inte lika entusiastiska när jag gjorde mitt bästa att uppnå samma effekt. Idag blev Cornelia åksjuk på slutet av allt snurr & gung . . . Casper hade hemlängtan större delen av tiden eftersom han köpt playmobilgubbar som han ville hem o leka med. Men i snickarboden glömde han bort det för en stund. Han gillar brädor & spik som sin far.
Casper sagar

Valborgseld

valborgseld

Sköna Maj välkommen! Vi ser fram emot mer värme och sol. Barnen tyckte majbrasan var häftig.


Schweiz weekend

Schweiz2
Vi har haft en härlig helg i Schweiz, Chur hos en kompis till S. Naturupplevelser som verkligen varit så att man kan höra musiken från 'Sound of Music' i huvudet när man beskådar det fantastiska landskapet. Två utflykter uppe i alperna med en del vandring men i lugnt tempo och mycket utrymme för fotografering. *glad* Vår fantastiske värd lotsade oss till runt bland kullar och berg. Högt var det och t.o.m läskigt hisnande emellanåt, men såå vackert!!
Vi åkte till en vinodling också där de späda plantorna precis satte frukt. Mysiga morgonpromenader, fint väder, god mat, vin & öl blev det visst en del..... lite shopping inne i Chur och lite i Zürich innan vi begav oss mot flygplatsen. En kanonhelg som gick allt för fort förbi men som efterlämnade mersmak av landet och en hel del goa minnen att leva på till nästa gång.

vin i schweiz