Morgonmys

Morgonmys
Igår hade vi en riktigt slapp morgon, faktiskt utan TV som annars är standard på helgen. . . 
Casper vakande först och vill prova att spela på min mobil, när stora C vakande så ville hon ju också prova. Sedan turades de om att spela (medan mamma surfade & samlade inspiration) utan att bryta ihop på varann. Cornelia läste Karlsson på taket när det inte var hennes tur, ibland kunde hon ändå inte låta bli att kommentera lillebrors osmarta val på spelet. . . . Tur att lillebror inte låter sig nedslås! Det blev frukost så sent som kl 09.30 vilket inte hör till vanligheterna i denna morgonpigga familj.
Vardagen har återvänt efter alla helger. Barnens kvällsaktiviteter har dragit igång och Casper kanske börjar att spela handboll även han på måndagskvällarna. Cornelia har läsläxa 15 min varje dag de närmaste 4 veckorna och vi har även börjat med att Casper får läsa litet varje kväll. Han är jätteduktig, särkskilt på små bokstäver som egentligen kan vara svårt så här i början. Igår var vi på biblioteket och laddade upp med lite nya böcker till båda två.
Förra helgen var vi på Disney on Ice på Scandinavium, lika bra som alltid men dyrt. . .  Stora C insåg nog det (efter att ha fått redan på biljettpriset) för på söndagen pysslade hon ihop ett tack kort *s*.  I söndags var vi på simhallen i byn för att kolla hur lille C kunde simma. Det kunde han men bäst gick det UNDER vattnet. Han fegar inte iaf utan man får nästan lyfta upp honom och få honom att andas lite emellanåt. Simskolan med klassen i höstas har defenitivt gjort honom mer orädd och mindre försiktig. Han kommer att lära sig simma ovan ytan i sommar hoppas jag för det är inte speciellt avslappnat att ha honom i bassängen just nu.

En utmaning. . .

från 'söstra mi' Johi. 

Reglerna är följande:

Länka till den som utmanat dig.
Berätta sju sanningar om dig själv.
Utmana sju stycken i slutet av ditt inlägg.
Lämna ett meddelande till den du utmanat.

Sju sanningar om mig själv och som även Johi skrev så kan man ju inte avslöja de värsta avarterna av sanningar i ett sådant här sammanhang men här kommer mina sju;
* Jag har en image av att vara lika stark som Pippi Långstrump. En gång bröt jag av moppskaftet  när jag svabbade golv. Och då var jag inte ens arg. . .
* I samband med ovan kan man även bli utmanad att bryta arm av mig . .. Mest i krogmiljö . . . OK, jag vinner inte mot alla män men vissa vågar inte testa *s*
* Jag är en slarva som tycker att det är extremt tråkigt att plocka & städa. Jag vill gärna ha det snyggt & rent men väntar varje vecka in i det längsta på att någon annan skall dyka upp ur tomma intet och trolla bort 'skiten'. Hittills har den strategin varit helt verkningslös. Mitt stora C har ärvt sin mormors ordningsinne och håller ordning, åtminstone på sitt rum. Jag tror att jag är lik min egen mormor, jag ;o) *kram*
* I samband med min ovilja att städa och ha ett minutiöst rengjort hem så ägnar jag min lediga tid åt att pyssla med scrapping/kort eller att surfa runt & samla inspiration till detsamma. (Och det kan ta hur mycket tid som helst.)
Jag har sytt mycket förr och kanske blir det mer nu när jag har en ny symaskin.
* Jag är en 'uppstartare' som gillar att hugga in på nya projekt. Avslutandet kan det bli lite si & så med, speciellt av stora projekt. . .

* Om jag inte hade jobbat inom kemiindustrin så hade jag velat ha en blomsterbutik. Gud vad kul det hade varit att vara florist! Om jag hade hittat det här med kort & scrap tidigare så skulle jag kunna tänka mig att driva en web  butik med stämplar odyl också. . . Nu finns det redan många web butiker känns det som. . .
* Nästan botad från ett sockerberoende som har funnits sedan jag var riktigt liten. Vilken sockergris jag varit! Nu har jag ett återfall i julfrosseriet. . .  Julgodis är en böjelse som finns kvar och när man börjat äta så vill man ha mer . . . Sedan hjälper det ju inte direkt att jag har träffat en man som inte är lika villig att ta sig ur sitt sockerträsk .Det är defenitivt dags att återgå till mina sundare vanor igen.

Jag utmanar:
Mika
Caroline
Nina
Kline
Camilla B
Scrapkatten
Lillblomman


Äntligen snö

C&C i snönKöbildningCornelia på toppenVinkeln, någon?Casper på väg uppC kämpade påCornelia åker pulkaCasper åker snowracer

Allra sista dagen på jullovet kom det äntligen lite snö!! Barnen har haft lite snö i Svenljunga när de var där men hemma var marken grön när de kom hem. . . De blev såå glada när flingorna började falla på lördagskvällen *jippi*. Det var grått och ett fint regn när de gick ut med full utrustning idag. . . Trots allt fick de åka och busa i vallen vid gångtunneln. Där är en ganska schysst lutning.
Imorgon återgår vi till vardag igen tyvärr. Båda C:na är förkylda så att det räcker men vi släpar oss iväg imorgon bitti, eller idag. . . det är sent. *s*  Lite kul skall det nog bli att träffa kompisarna igen.