Grattis Kungen

Cornelia & linnea

Vi gratulerar Knugen idag på Valborg. Regnet ligger som en grå hätta över nejden och vi har varit på IKEA och köpt en byrå idag. Casper var på Småland och hade kul medan Cornelia ville vara med mamma.
Lagom mycket folk *tur* var det och goda köttbullar finns det ju alltid att äta där *s*. Cornelia äter en portion med 10 st (!!) -mat för en hel vecka för den lilla kroppen. Tack vare såsen så slinker även potatisen ner! Kycklingfilé med kantarellrisotto smakade också kanon. I kassan välte Cornelia ner två glas från sin bricka vilket orsakade en liten ångest attack, men det var ingen fara. Efter att jag försäkrat att glasen är jättebilliga så gick det att sätta igång med maten *s* Nu skall byrån snart monteras och fyllas med Cornelias kläder, hon är jättenöjd över att få plats med sina kjolar också. =o)
Morfar skall hjälpa oss att bära runt möblerna en dag så att barnen får vars ett rum uppe och jag får flytta ner till lekrummet. 

Igår var det städdag i området och det sopades och rensades lite här & där. C&C körde grus i den lilla skottkärran medan jag sopade, vi tog uppgiften på allvar en hel timma. ;o)
Skönt att bli av med julgranar & ris från vintern!
Casper var på kalas hos dagiskompisen J, hans glömska mamma hade glömt att det var maskerad men han förvandlades snabbt till superhjälte med hjälp av J's mamma *får inte upprepas, phu*

På em kom 'moster J' och lilla Linnea. En 'levande leksak' för båda barnen. Cornelia vill bära och släpa, klä på och underhålla medan Casper visade hur man leker med svärd, ballonger mm. Han flyger fram och tillbaka framför henne så man kan undra hur mycket hon hinner uppfatta *s*
Hon gillade iaf svärd den lilla ärtan, så Casper tyckte att hon var en kul lekkamrat.
Casper Linnea & svärd

Mammas prins

Mammas prins
Måste bara visa denne lille charmige prins också som jag lyckades fånga i klättrandet...

Våravslutning på gympan

Casper på dragkamp

Eller som Casper kallade det;
- Sista avsnittet på gympan *s*
En fantastisk vårdag precis som förra årets avslutning fick vi idag. Solen värmde både igår och idag så att barnen har fått solkräm i ansiktet. Cornelia var ganska rosa sedan igår, så det var hög tid. . .
Sex stationer med lekar hade vi det var bla ägg på sked, memory, följa repet, dragkamp. Som synes togs alla lekar på fullaste allvar. Båda barnens grupp vann dragkampen men det var nog bara för att deras mamma tog kort istället för att dra. . . . *yea, right*
När man följde repet som var uppdraget över stock och sten i skogen kom man fram till en skatt (=tablettask & klubba) som man fick ta del av. Det var en populär gren kan jag lova.
Kung Movitz kom och skojade med barnen som vanligt, Casper såg att han senare klädde av sig kronan och blev en helt vanlig pappa . . . . Där sprack den myten också.
Sedan fikade vi med familjen S i solen, mackorna smakade extra bra för att det hade gått åt en hel del energi på lekarna. Diplom utdelades , sedan slank några muffins ner och efter det fanns det utrymme för att klättra i berg och i träd en stund till innan vi nöjda traskade hemåt.

Barnen är så 'hemma' i Midsommarbacken där vi höll till att man nästan blir nervös.... Själv hänger man inte där så ofta men det gör barnen tillsammans med sina fröknar under dagarna. De hade bra koll på vart de var och vart vår filt fanns i vimlet. Kanske hjälpte det till att det fanns mat  i 'ryggan'. (?) ;o)
Cornelia följer rep

Äggjakt!

Glad påsk

Idag är det Påskdagen och vi har haft korvgrillning med äggjakt på Söskär i Ödsmål.
Cornelia & Casper hade med kompisen A och letade (kokta) ägg på stranden. Det var lite klurigt att hitta först, när båda tjejerna hittat och inte Casper hade han en liten formsvacka men med lite hjälp så hittade även han.  =o) Ägg nr 2 hittade han själv - vilken glädje! När alla äggen var funna kunde man få ihop två ord.  . . . men det hade båda tjejerna redan gissat innan, vi får hitta på något svårare till nästa år.
Barnen fick gömma ägg en gång själva oxå, sedan var det sugna på mat.
A grillade ett av äggen medan vi väntade på glöd  *s*
Solen försvann och vinden blev friskare så i slutet på korvätningen blev det lite för kallt, vi stannade inte länge efter vi blev mätta. Cornelia tyckte vi kunde vänta tills det går att bada till nästa gång.

I em kommer mormor & morfar och äter påskmat med oss!

C&C jagar ägg

Hos Pappa & Maria

C& C med Carl
Denna veckan har barnen påsklov. De har bla döpt sin lillebror och varit med Pappa, Maria & Carl i en vecka. Mycket kul har hänt under veckan borta såklart. Dopet var spännande både före, under och efter. Cornelia lade noga upp planer innan de åkte att de skulle stå med där framme och vilka kläder som skulle bäras. . .Cornelia var i efterhand såååå stolt över att fått hålla ljuset. Casper tyckte att Carl skrek högst olämpligt under dopet  och bad honom vara tyst när han döptes *ouppfostrat *  ;o)

De kom hem idag på påskafton, idag har vi bara skrotat runt. Hoppas på lite mys i vårsolen under morgondagen *återkommer*