En vit jul!



Äntligen har vi fått lite snö att leka i!! Nu väntar vi bara på att det skall bli julafton. Granen är klädd och doftar ikapp med hyacinterna, julgodiset och vår del av julbordsmaten är fixat och nu skall bara sista handen läggas på paketinslagningen, men det får vänta tills de förväntansfulla två har knoppat in. Först blir det uppesittarkväll med bingo! GOD JUL på er, vänner!!

Julförberedelser pågår. . .


Det är mycket sällan som denna flickan kladdar ner sig. . . Därför var jag tvungen att ta ett kort igår då vi började med julgodistillverkningen. Kan känna igen min egen iver i den åldern att få gjort så mycket godis som möjligt. . .  Jag hade en förkärlek för knäcken som jag gjorde i stora kok. Här hemma skall vi göra knäck, rischoklad, snickerskakor, Bombaysnacks (rostade nötter med julkryddor) , kola och fikonbollar. Barnen gillar att hjälpa till, framför allt Cornelia som går in för sin uppgift helhjärtat. Casper är med och jobbar på en stund, sedan lockar andra aktiviteter, provsmakandet vill han såklart vara med på iaf.
En gran har vi köpt pga av kylan. I vanliga fall brukar vi gå och leta efter en gran i morfars skog men kylan är svår så vi bestämde oss för att göra ett undantag iår. Vi hann även att baka stompabröd och prova julskinkan på nybakat bröd igår kväll, lite tjuvstart kan man tycka men vi njuter hellre i flera dagar.
Vi är lediga denna veckan och ser fram emot att ta ett ordentligt grepp om julförberedelserna. Vi skall baka knäckebröd och göra Jansson och sillsallad som föll på vår lott inför julbordet på Smögen pynta gran och städa huset. Tokgillar dagarna före jul och är så glad att få vara lite ledig också! GOD JUL på er!